Tuesday, March 6, 2012

Ο θρίαμβος Πούτιν "γιορτάστηκε" με 550 συλλήψεις


 
 
Η Ρώσικη αστυνομία προχώρησε σε 550 συλλήψεις σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε με ηγέτη τον Αλεξέι Ναβάλνι, αμέσως μετά την εκλογική νίκη του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Τριακόσια άτομα συνελήφθησαν στο κέντρο της  Αγ. Πετρούπολης σε μια διαδήλωση οκτακοσίων ατόμων περίπου.



Άλλοι 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα τη Μόσχα συμπεριλαμβανομένου και του Ναβάλνι, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

 
Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, τηλεφώνησε στον Πούτιν για να του πει ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί του έτσι ώστε  να "ξεπεραστούν τα εμπόδια στη σχέση μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας ώστε να οικοδομήσουν μια βαθύτερη πολιτική και εμπορική συνεργασία".

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη τον Ρώσο νικητή Πούτιν, προτρέποντάς τον "να συνεχίσει τις δημοκρατικές προσπάθειες προς τον οικονομικό εκσυγχρονισμό".

Νωρίτερα ο Υπουργός Εξ. της Γαλλίας Alain Juppe, είχε τονίσει πως "οι εκλογές μπορεί να μην ήταν υποδειγματικές αλλά δεν τίθεται θέμα αμφιβολίας για τη νίκη Πούτιν".
Οι Η.Π.Α. και η Ε.Ε. ζήτησαν από την ρωσική κυβέρνηση να ερευνήσει τις καταγγελίες σχετικά με την διεξαγωγή των εκλογών και να γνωστοποιηθεί στο ευρύ κοινό το αποτέλεσμα της έρευνας. 




No comments:

Post a Comment