Monday, March 12, 2012

"Κατέρρευσε" σιδηροδρομικό δίκτυο στη Κίνα


Μεγάλο πλήγμα δέχτηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο της Κίνας όταν ένα νεόδμητο τμήμα του ταχύτατου δικτύου εξπρές στην κεντρική επαρχία Hubei κατέρρευσε μετά από δυνατή βροχή σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Η συγκεκριμένη γραμμή είχε προγραμματιστεί να ανοίξει τον ερχόμενο Μάιο.
Περίπου 300 μέτρα του επιχώματος στην  πόλη Qianjiang κατέρρευσε την περασμένη Παρασκευή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μόλις σήμερα Δευτέρα.
Η Κίνα έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επέκταση της υψηλής ταχύτητας σιδηροδρομικού δικτύου της σε ολόκληρη τη χώρα.
 
 
Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό αποτυχίας στη κατασκευή του δικτύου. Ανάχωμα που συνδέει την επαρχιακή πρωτεύουσα  Wuhan με την  Yichang δυτικά.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν σταλεί στην περιοχή για την αποκατάσταση των ζημιών.
Για το γεγονός ευθύνονται οι σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν προφανώς φθορά στα θεμέλια της σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία αποτελεί κορμό του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας, με σοβαρότατες συνέπειες. 

Οι χρήστες του Διαδικτύου στην Κίνα, ωστόσο, δεν πείστηκαν από την εξήγηση. Ζητούν εξηγήσεις για το αν υπάρχουν ατέλειες στη διαδικασία κατασκευής.

Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το περασμένο καλοκαίρι σε συντριβή άλλου τμήματος της ταχείας σιδηροδρομικής γραμμής, στην ανατολική επαρχία Zhejiang και ολόκληρο το σύστημα υψηλών ταχυτήτων επιβαρύνεται με εκθέσεις διαφθοράς.

No comments:

Post a Comment