Sunday, March 4, 2012

NASA : Στο στόχαστρο των Hackers


Οι χάκερ απέκτησαν "πλήρη λειτουργικό έλεγχο" στους κεντρικούς υπολογιστές της NASA το 2011, δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής Paul K Martin σε κατάθεσή του στις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ.
 
Παρά τις προσπάθειες και τη σημαντική πρόοδο για την προστασία των συστημάτων πληροφορικής του οργανισμού, οι χάκερ είχαν πλήρη πρόσβαση στο σύστημα του Δ.Σταθμού και ήταν σε θέση να "τροποποιήσουν, να αντιγράψουν ή να διαγράψουν τα ευαίσθητα αρχεία" ή "ακόμα και να κλέψουν τα διαπιστευτήρια των ερευνών στα συστήματα της NASA", δήλωσε ο Paul K Martin. Επεσήμανε μάλιστα πως μεταξύ 2010 και 2011, ο οργανισμός κατέγραψε 5.408 περιστατικά επιθέσεων. Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καταγράφηκε απώλεια ή κλοπή 48 κινητών υπολογιστικών συσκευών, μεταξύ Απριλίου 2009 και Απριλίου 2011.

Πρόκειται για καλά οργανωμένες εγκληματικές επιχειρήσεις hacking με στόχο το κέρδος, που συντονίζεται και χρηματοδοτείται από ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Ωστόσο μετά από έρευνες έγιναν συλλήψεις σε χώρες όπως οι Κίνα, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Νιγηρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τουρκία, και την Εσθονία.

Ωστόσο παρά τις συλλήψεις και τις καταδίκες, η απειλή για την ασφάλεια των πληροφοριών της NASA παραμένει και τα συστήματα ασφαλείας μεταβάλλονται ή προσαρμόζονται διαρκώς, προκειμένου να προστατέψουν τα δεδομένα του Διαστημικού Σταθμού, τα οποία βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο.



No comments:

Post a Comment