Saturday, March 10, 2012

Ο τρόμος ακούει στο όνομα Joseph Kony



Το 30λεπτο video 'Invisible Children'  που ανέβηκε μόλις την Παρασκευή κέρδισε τα βλέμματα 65,969,792 χρηστών μόνο στο Facebook και εκατοντάδες χιλιάδες στο Τwitter και βαθμολογήθηκε με περισσότερα από likes.

Πρόκειται για την ταινία “Kony 2012”,του Jason Russell και αφορά τη δράση του γνωστού και αδίστακτου στρατολόγου παιδιών στην Ουγκάντα.


Παρά τις προσπάθειες ανθρώπων κύρους της χώρας επί δεκαετίες, να οργανώσουν μια εκστρατεία καταπολέμησης της δράσης του αδίστακτου στρατολόγου Κόνι και της δολοφονικής συμμορίας του, στάθηκε αδύνατο να έρθουν στην επιφάνεια οι αποτρόπαιες πράξεις του. Αυτό πραγματοποιήθηκε με τον Ράσελ και την ομάδα του μέσω του διαδικτύου, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη δύναμή του. 

 

Ωστόσο και ενώ το 30λεπτο video γνωρίζει τεράστια επιτυχία, ο δημιουργός του δέχεται διττή και έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίον προβάλλει το θέμα, αλλά και τις πηγές χρηματοδότησης της αμερικανικής οργάνωσης "Invisible Children", της οποίας είναι συνιδρυτής και η οποία εισπράττει τα ποσά από κάθε κλικ στο Διαδίκτυο για την προβολή του βίντεο.

Δείτε το video :



1 comment:

  1. Anonymous23:24

    Κάτι γίνεται επιτέλους!!!

    ReplyDelete