Friday, March 9, 2012

Η γιορτή της γυναίκας στον παγκόσμιο χάρτη


Μανίλα-Φιλιππίνες

Με διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σηματοδοτήθηκε χτες σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Οι δρόμοι της Μανίλα γέμισαν από χιλιάδες γυναίκες που κατευθύνθηκαν προς το Προεδρικό μέγαρο, με συνθήματα κατά της βίας της ανισότητας και της φτώχειας που μαστίζει τη χώρα. 

 
Ρώμη-Ιταλία

Οι γυναίκες στη Ρώμη είχαν για την ημέρα της γυναίκας, ελεύθερη είσοδο για το Κολοσσαίο και τη Ρωμαϊκή Αγορά και οι ηθοποιοί διάβασαν κείμενα κατά τη διάρκεια ειδικής ξενάγησης με έμφαση στο ρόλο των γυναικών εκεί στους αρχαίους χρόνους.

Dhaka-Bangladesh

Η Hasina, η γυναίκα που επέζησε μετά από επίθεση με οξύ, ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν σε μια ευαισθητοποιημένη διαδήλωση σχετικά με τη βία κατά των γυναικών, στην πρωτεύουσα Ντάκα του Μπαγκλαντές.


 
Ουκρανία

Ουκρανές ακτιβίστριες με τόπλες κέρδισαν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στην Άγκυρα της Τουρκίας και οι γυναίκες πραγματοποίησαν ενός λεπτού διαμαρτυρία. Οι Ουκρανές είχαν βάψει τα πρόσωπά τους με έντονα χρώματα για να επισημάνουν τις "σωματικές βλάβες", φωνάζοντας συνθήματα κατά της ενδοοικογενειακής βίας ενάντια των γυναικών.


 
 Κολόμπο-Μπαγκλαντές

Και η νέα γενιά έδωσε δυναμικό παρόν στη διαμαρτυρία των γυναικών που έγινε στο Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.



 
 Βελιγράδι 

Στο Βελιγράδι, φωτογραφίες διάσημων γυναικών ακτιβιστριών σε πλακάτ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, σηματοδότησαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

UpDate



Ακτιβιστές συγκρούονται με τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια πορείας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Σαντιάγκο της Χιλής. 

No comments:

Post a Comment